Nerja is een gezellig en gemoedelijk plaatsje gelegen in de Axarquia streek ten Oosten van Málaga en staat o.a. bekend om zijn druipsteengrotten en het Balcón de Europa.

De Axarquia streek staat bekend om zijn microklimaat. Het omringende gebergte beschermt de streek namelijk tegen de koude en de hitte. Met een gemiddeld aantal van 320 dagen zon per jaar is het dé aangewezen streek om op vakantie te gaan. Zelfs in de winter, die doorgaans zacht is (ong. 18 graden), is het heerlijk om een vakantie door te brengen aan de Costa del Sol. Het meest oostelijke plaatsje aan de Costa del Sol is voor jong en oud een geliefde vakantiebestemming. Door zijn bijzondere ligging op een rotsplateau, de verschillende strandjes en de typische smalle Spaanse straatjes met zijn vele restaurantjes, tapas bars, winkeltjes en ijssalons keren vele gasten elk jaar weer met veel plezier terug naar dit pittoreske plaatsje. Omdat het stadje later tot ontwikkeling is gekomen dan de kust ten Westen van Málaga is er weinig hoogbouw.

Centrum van Nerja

Veel gasten komen naar Nerja op eigen gelegenheid. U ziet er het hele jaar door wel vakantiegangers en overwinteraars. Of u nu van zon, zee, strand, natuur of cultuur houdt, door de vele mogelijkheden die Nerja en zijn omgeving biedt is het een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin het gehele jaar door!

Bezienswaardigheden Nerja en omgeving:

Burriana strand: een levendig breed strand met een leuke boulevard. Er zijn vele strandtentjes waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Op dit strand kunt u veel watersportactiviteiten beoefenen. Voor de kleintjes zijn er speeltoestellen op het strand. U kunt hier nog voor een redelijke prijs strandbedden incl. parasol huren.

Nerja markt: de markt van Nerja is op dinsdagochtend van 10:00-14:00 uur. U vindt er souvenirs, kleding, snuisterijen en etenswaren. De markt bevindt zich in de wijk “Almijara” en is per bus bereikbaar.


De promenade

Cuevas de Nerja (druipsteengrotten): de grotten liggen in de deelgemeente van Nerja, Maro. De grotten staan in de top 5 van toeristische attracties van Spanje en zijn pas in 1959 ontdekt. U kunt er op eigen gelegenheid een tour afleggen. De grotten zijn helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

- Rio Chillar wandeling en waterval: een spectaculaire wandeling door een rivierbedding. Aan het begin van de tocht is een waterval en het waterbassin “Vado de los Patos”. U heeft voor de wandeling wel goede waterschoenen nodig! Vraag meer informatie bij het “Oficina de Turismo”.

- Nationaal Park “Los Acantilados”: Liefhebbers van sport en recreatie zoals paardrijden, mountainbiken, nordic walking, duiken, kanoën en vissen kunnen hun hart ophalen. De omgeving van Nerja is uitermate geschikt voor deze sportliefhebbers. In het nationaal park kunt u heerlijk wandelen en picknicken bij “El Pinarillo”.- Balcón de Europa: de bekende attractie in het centrum van Nerja met een wandelpromenade en een schitterend uitzicht over zee.

Balcón de Europa