Onderstaande uitstapjes geven u slechts een impressie van wat u kunt ondernemen in Andalusië. Uiteraard is het aantal bezienswaardigheden en activiteiten véél uitgebreider dan op onze site vermeldt. De activiteiten hieronder vermeldt zijn op redelijke korte afstand en ideaal voor een dagtrip. Wanneer u liever een georganiseerde dagtrip wilt ondernemen kan Andaluz Apartments dit voor u regelen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

- Frigiliana: dit typische “pueblo blanco” is op slechts 10 minuten rijden van Nerja. Het dorp is meerdere malen uitgeroepen tot mooiste witte dorp van Andalusië. Het oude centrum is autovrij, u kunt er heerlijk wandelen door de pittoreske straatjes en genieten van een hapje en een drankje op het gezellige kerkpleintje. Het dorp staat tevens bekend om zijn “Festival de 3 Culturas”, waarin de gezamenlijke geschiedenis van de katholieken, de moren en de joden wordt gevierd (jaarlijks, eind augustus). Vergeet uw camera niet!

- Málaga: in Málaga zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld uitgebreid winkelen in het historisch centrum. Vindt u het leuk om een beetje cultuur op te snuiven dan kunt in het centrum het geboortehuis van de bekende schilder Pablo Picasso bezoeken. Nét buiten het historisch centrum maar op korte wandelafstand bevindt zich het “Alcazaba”, een militair gebouw gebouwd door de Moren in de 11e eeuw. Een andere bezienswaardigheid is de stierenvechtarena “Plaza de Toros”. Er is een museum waar u een impressie krijgt van de wereld van het stierenvechten.


Frigiliana

 

- Granada: Granada ligt aan de voet van de bergketen “Sierra Nevada” waar vele wintersportliefhebbers tijdens de winter menig uurtje doorbrengt. Voor degenen die van cultuur houden is deze stad een absolute must. Granada staat o.a. bekend om het middeleeuws paleis “Alhambra” met schatten van de Moorse en katholieke cultuur. In Granada bevindt zich de Arabische wijk “Albaicin”. Deze wijk heeft kronkelige straatjes en huizen die dateren uit de 14e eeuw. De stadswandeling van circa 1,5 – 2 uur is een echte aanrader! Het Alhambra accepteert slechts een maximum aantal bezoekers per dag. Wij adviseren u om een entreebewijs vooraf te reserveren om ervan verzekerd te zijn dat u het Alhambra kunt bezichtigen.


Het Alhambra