- Wandelen: in Andalusië kun je goed wandelen door de vele wandelroutes (senderos) die zijn uitgezet in de natuurparken. Zeker voor de echte wandelliefhebber is Andalusië “the place to be”: aangename temperaturen, zon, zeelucht en bossen. In de nabije omgeving van Nerja zijn er verschillende wandelroutes. Zo zijn er wandelroutes vanuit Frigiliana, Cómpeta en de druipsteengrotten van Maro. Wij adviseren u gebruik te maken van GPS routes, goede wandelschoenen, beschermende kleding en te zorgen voor voldoende eten en drinken.

- Wildpark “La Peña Escrita (Almuñecar): Dit kleinschalige wildpark met beren, nijlpaarden, zebra´s, apen, wolven, een witte tijger etc. ligt hoog in de bergen achter Almuñecar. U heeft geen 4-wheeldrive nodig om er te komen maar het is geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Je kunt er heerlijk wandelen en naast de dieren ook genieten van een spectaculair uitzicht!

- Natuurpark “El Torcal” (Antequera): staat bekend om zijn oeroude rotsformaties. Door erosie zijn de rotsen in opvallende vormen gemodelleerd, zeer bijzonder om te zien. Er zijn in het park 3 wandelroutes, een bezoekerscentrum en een souvenirwinkel. U vindt er veel wilde bloemen zoals lelies, pioenrozen, rododendrons en vele orchideeënsoorten. Ook bevinden zich in het park diverse grotten. Zeker de moeite waard om te bezoeken!