Vanwege het heerlijke klimaat in Andalusië maakt het dit gebied bijna het hele jaar door geschikt voor diverse sportieve activiteiten. U kunt bijvoorbeeld paardrijden, wandelen, duiken of zelfs skiën in de Sierra Nevada nabij Granada. Of wat dacht u van een dagje golf in Torre del Mar? (http://www.bavieragolf.com)

Sportieve wandeling "Caminito del Rey"

Wanneer u van een uitdaging houdt en geen hoogtevrees heeft kunt u de “Caminito del Rey” (“Het Koningspad”) bewandelen. Dit wandelpad door de “El Chorro kloof” ten westen van Málaga is in 2015 in ere hersteld. Het pad dat in 1905 werd geopend om spullen te transporteren dankt zijn naam aan Koning Alfons XIII die het pad in 1921 gebruikte om de dam “Conde del Guadalhorce” te openen. Het hernieuwde pad bevindt zich boven het oude wandelpad wat in verval raakte, is 3 kilometer lang en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. U dient voor deze wandeling tijdig kaarten te reserveren! De entree bedraagt circa €10 per persoon.

Bekijk fotoalbum "Caminito del Rey"

Bestel hier uw kaarten voor "Camino del Rey"

Avontuurlijke wandeling "Los Cahorros de Monachil"

Een prachtige wandeling door het natuurgebied van de Sierra Nevada. Deze route langs en door de Rio Monachil is ook geschikt voor gezinnen. Spectaculaire uitzichten, watervallen, rotspoeltjes om in te zwemmen, uitstekende rotsen om onderdoor te kruipen, langs een rotswand hangen en natuurlijk de hangbruggen: alles is even leuk en mooi! Voor deze wandeling is geen entreebewijs nodig, u kunt er op eigen gelegenheid naartoe gaan, het ligt op slechts een uur rijden van Nerja en is absoluut de moeite waard!

Bekijk fotoalbum van "Los Cahorros de Monachil"

Overige activiteiten

Tevens zijn er diverse kantoren die allerlei activiteiten organiseren. Life Adventure (http://www.lifeadventure.eu) organiseert onder andere jeep-tours en wandeltochten. Ook de watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf het Burriana strand per kano naar de waterval van Maro, die alleen vanaf zee te zien is. Er is voor elk wat wils, van jong tot oud!